Salg af kød

Kære kunde

NB!!! I øjeblikket er de europæiske priser på oksekød så høje, at vi har opgivet, at følge med prisstigningerne her på siden. Når markedet falder til ro igen håber vi, at kunne tilbyde salg til private på et fornuftigt niveau. Som udgangspunkt skal du lægge 25% oven i de priser der ses herunder, hvis du ønsker at købe direkte hos os. Det kan naturligvis lade sig gøre, men vi synes selv det bliver for dyrt.

Er du interesseret i at købe noget lækkert oksekød af høj kvalitet fra dyr, der har haft et godt liv? Vi sælger oksekød til 86 kr/Kg for en traditionel udskæring og 128 kr/Kg for en pistol udskæring. Typisk i alt ca. 5.250 kr. afhængig af vægt. Se mere her under.

Når vi en sjælden gang imellem skal af med vores fold-tyr hakker vi det hele undtaget mørbrad og filet. Hakket kød sælges så for 78 kr/kg, Mørbrad for 390 kr/kg og filet for 290 kr/kg

Kødet

Hereford-kød er noget af det fineste oksekød, der findes. Gang på gang er det kåret som vinder af smagstests rundt om i verden. Det skyldes især Hereford-kødets særlige intramuskulære fedtmarmorering, som giver en kraftigere smag. Dette kendes bl.a. fra Kobe kødet. Hereford er meget populær verden over og er formentlig den mest talrige kvægrace i verden, hvilket også må anses for at være et kvalitetsstempel af kødet. Vi har fået mange meget positive tilbagemeldinger fra tidligere kunder.

Hereford-racen har eksisteret i flere hundrede år og er en kødkvægsrace. Det vil sige, at den opdrættes med det ene formål at producere kød. Kødet er altså ikke et overskudsprodukt fra udtjente malkekøer, hvilket er det man ofte finder i supermarkedernes kølediske.

Slagtning

Dyrene aflives herhjemme i vante omgivelser under opsyn af en dyrlæge, så de slipper for stress i forbindelse med transport. Kroppene køres herefter på det dyrlægekontrollerede slagtehus, Nr. Onsild Slagtehus. Her sørges for, at kødet får den helt rigtige behandling, bl.a. hænger kødet til modning i 2-3 uger. Det sikrer, at kødet bliver ekstra mørt. Se mere om vores koncept her

Find vej til slagteren her

Produkter

Vi sælger 1/4 dyr i to forskellige udskæringer: Traditionel og Pistol!

Uanset om man vælger den ene eller den anden udskæring får man kød fra både forende og bagende af dyret. Kødet fra den bageste del er det bedste, men slagteren sørger for en fair fordeling blandt de fire kvarte.

I den traditionelle udskæring medfølger suppebenene, bovstege, tykkam, tværreb og spidsbryst. Herudover medfølger alle de fine udskæringer naturligvis også. Se tabel herunder. Et kvart dyr i traditionel udskæring vejer ca. 50 – 65 kg afhængig af dyrets størrelse.

I pistoludskæringen bliver bovstege, tykkam, tværreb og spidsbryst hakket og medfølger som fars. Dermed er der kun baglår, baller og ryg tilbage som stege. Navnet pistol opstår fordi bagben og ryg ligner en pistol, når det hænger hos slagteren. Et kvart dyr i pistol udskæring vejer ca. 40 – 50 kg afhængig af dyrets størrelse.

Mængden af kød er den samme uanset om man vælger traditionel eller pistol, men prisen pr. udleveret kg. er forskellig, da suppebenene ikke følger med pistolen. Den samlede pris er næsten identisk, men pistolen dog en smule dyrere grundet den ekstra håndtering som vi skal betale slagteren for.

Da det er forskelligt hvad folk ønsker at anvende kødet til, udleveres kødet i udskæringer, hvor valgmulighederne er bevaret. Slagteren anbefaler, at man fryser udskæringerne ned hele (hvis størrelsen vel at mærke passer til et måltid), for så bevarer man 1) valgmulighederne og 2) mest mulig smag, da mere kødsaft går tabt ved optøning af fx bøffer end ved hele stege. Se link til en planche, som beskriver mulighederne med de enkelte udskæringer.

Et kvart dyr er fordelt på:

½ mørbrad (steg, bøffer, tournedos) ½ yderlår (bankekød, benløse fugle, tern, strimler)
Højrebssteg (= oksefilet) m/ben (steg, koteletter, ribeye, entrecote) 1 hel culottesteg + 1 hel cuvette steg eller 1 hel tyksteg (steg, bøffer, medaljoner, roastbeef) + flanksteak
Tyndsteg m/ben (steg, bøffer) Tværreb (ikke i pistoludskæring)
Tykkamsteg m/ben (gl. dags grydesteg) (ikke i pistoludskæring) Spidsbryst (ikke i pistoludskæring)
Oksebov (gl. dags grydesteg) (ikke i pistoludskæring) Osso buco
½ inderlår (roastbeef, steaks) Suppeben (ikke i pistoludskæring)
½ klump (steak, strimler eller gullasch) Ca. 8-10 kg hakket oksekød (max. 15% fedt)Ca. 18-23 kg ved pistoludskæring (max 15% fedt).

Opskrifter klik her

Praktisk info

Hvis det ønskes medfølger indmad (lever, tunge og hjerte) og hale for 260 kr. ekstra (efter først til mølle princippet). Dette skal afhentes senest 2 dage efter slagtetidspunktet. Dvs. man skal køre to gange.

Alle udskæringer er mærket med navn, så det er nemt og hurtigt at lægge i fryseren.

1/4 dyr i traditionel udskæring fylder ca. 4-5 skuffer i en skabsfryser. Ved pistoludskæring kan man spare ca. en skuffe.

Prisen er pr. kg efter svind og udskæring og inkl. moms, dvs. man betaler kun for det antal kg man reelt får udleveret)

Priserne er opdateret den 4. augutst 2022 med 21,8% grundet stigene foder, slagte- og energipriser. Forrige opdatering var den 19. marts 2022 med 7%, og før det igen den 28. januar 2013

Med venlig hilsen

Anja & Jørgen