Få mere hakket kød

Som noget nyt vil vi tilbyde vores kunder at få hakket de mere iregulære dele af dyret som fx. tværreb. Afhængig af hvor meget mere der ønskes hakket, bliver der et mindre tillæg. Vi tilbyder også at “hjælpe jer af med benene.” Kontakt os gerne ved spørsmål herom.

Så er der kød til salg igen.

Vi udvider succesen fra sidste år!

Vi har kød til salg efter først til mølle principet. I år har vi suppleret vores udbud af Hereford kød med kødkvægs krydsningsracer primært Limousine, Simmentaler og Angus. Så fortæl os hvilken kødkvægsrace du bedst kunne tænke dig at få bøffer fra 🙂 Bestil inden 1. oktober.

Tryk på linket “Salg af kød

Nu er høsten i hus

Efter den vådeste sommer vi kan erindre fik vi endelig høstet vores 6 tønderland vårbyg den sidste weekend i august. Vi drog et lettelsens suk da vi dermed kunne tage tyrene ind på stald og påbegynde slutfedningen, inden de skal slagtes til efteråret. Tyrene lever af græs på markerne hele sommeren, men de skal på stald et par måneder og have noget ekstra næringsrig kost inden slagtning.

Vi har alene i juni juli og august fået 323 mm regn hvilket er ca. halvdelen af gennemsnitsnedbøren for et helt år. Det siger sig selv at det har været vanskeligt at finde et par dage med tørvejr hvor kornet kunne komme ind. Heldigvis har Anjas far og Jørgen bygget et lille korntørringsanlæg i løbet af sommeren. Det betyder, at vi kunne tørre kornet ned fra de 19% vand vi fik det høstet med, til de 15% vand der helst skal være i det for at undgå svampe og insektangreb i kornet.

Efter kornet kom ind skulle vi også bjærge halmen. Der har været lucerne udlæg i vårbyggen, så halmen var vigtig at få ind, da den med lucerne indholdet udgør et godt protein tilskud til kreaturerne i vinterhalvåret. Heldigvis smilede vejrguderne til os i slutningen af august og vi kunne presse halmen og køre den ind i laden efter at have vendt den to gange med vores ny-indkøbte høvender.

Så fik vi tvillinger for anden gang i år

“Kosen” den ældste og tykkeste af alle vores køer nedkom med tvillinger den 2. september 2011. Mens Anja var i stalden og morgenfodre kælvede Kosen og en fin lille tyrekalv så dagens lys. Anja gik ind for at gøre sig klar til at køre på arbejde, men ville lige se til den nyeste beboer på gården før hun kørte. Til hendes store overraskelse var der nu ikke kun en, men to små kalve i boksen. Kosen havde snydt os alle og gået med to kalve i maven. Ærgeligt nok var den anden kalv en kviekalv, og da den er tvilling med en tyr kan den formentlig ikke selv blive med kalv når den bliver voksen. Vi ville ellers gerne have haft en et hundyr vi kunne avle videre på efter Kosen og vores gamle foldtyr Tyson 1 som blev til 644 kg hakket kød sidste år. Nu blev det så til to fine levedygtige kalve, og det er vi glade for under alle omstændigheder.