Vi sælger stadig kød!

Kære kunder

Til trods for branden fortsætter vi med at sælge vores kød som sædvanligt. Vi har heldigvis fået mange forhåndsreservationer, og næste gang der er ledige udskæringer, er til marts 2014.

Når det bliver for dårligt vejr til at dyrene kan gå på marken, så bliver de pga. branden opstaldet hos en økologisk landmand syd for Randers. Her vil dyrene blive fodret økologisk og passet præcis lige så godt som hjemme hos os selv. Vi vil selv besøge vores dyr og have en finger med i spillet, det kan vi ikke lade være med.

I kunder vil ikke mærke nogen forskel, og vi vil stadig aflive de dyr der skal slagtes på gården, således deres sidste timer ikke skal være en stresset oplevelse på en lastbil.

Desværre bliver vi nu nødt til at transportere vores dyr levende ned til den økologiske landmand, og det er jo egentlig imod vores princip. Men alternativet var at slagte hele besætningen, da dyrene skal have mulighed for at komme ind i varme og tørvejr i løbet af vinteren. Vi valgte så det mindste af de to onder, og heldigvis ved vi at dyrene får det godt hvor de kommer frem.

Vores stald og lade nedbrændte 24. august.

Kære alle

Midt i høstarbejdet udbrændte vores stald og lade! En kornsnegl var skyld i branden som opstod mens Anja var i Randers Regnskov med børnene, og Jørgen var to km væk sammen med Anjas far for at presse halm.

WP_20130824_001 WP_20130824_002

Kornsneglen havde senest været brugt ca. 12 timer før branden opstod, men der var åbenbart noget som havde slået en gnist i sneglen, eller noget anden som var gået varmt uden vi opdagede det. Det resulterede i en glød som havde ligget og ulmet frem til næste formiddag. Netop denne formiddag, hvor Jørgen og Anjas far kørte hjemmefra blæste en frisk vind op, som stod lige ind i laden som var fuld af halm, hø og korn. Blæsten har fået gløden til at blusse op, og resultatet var alt-ødelæggende. Heldigvis omkom ingen dyr, og vores stuehus blev reddet. Der er altså kun sket materiel skade, omend denne er meget omfattende. Vi er dog glade for at Tryg Forsikring hjælper os igennem. Bl.a. skal vi nu have vores dyr opstaldet hos en økologisk landmand med ekstra kapacitet henover vinteren. Til foråret får vi så dyrene hjem på græs igen, og så skulle der gerne stå en ny stald klar til efteråret 2014.

V__75A1V__DEC9